top of page

Hartă sol

Zone și ieșiri

Indicativ: LRCN
Coordonate: N442130 E0255550
Elevație: 116 metri
Frecvență: 128.305 MHz

Piste: 2

Suprafață: 06L-24R – beton asfaltic 

                 06R-24L – iarbă

Orientare: 06-24

Meteo LRCN

Aerodromul Clinceni este situat în Sud-vestul orașului București, delimitat de localitățile Cornetu și Clinceni, în apropiere de Bragadiru. Zona de câmpie și clădirile cu înălțime redusă din apropiere fac din acest aerodrom un loc ideal pentru activitațile aeronautice civile de aviatie generala și lucru aerian fiind utilizat în special de aviația ușoară (aeronave cu masa maximă la decolare mai mica de 5700 kg, pentru zboruri școală (cursuri de zbor), zboruri în interes propriu, zboruri particulare, inclusiv agrement, cantonamente și competiții aeronautice etc.. Calitatea pistei si facilitațile moderne fac ca acest aerodrom să fie o buna opțiune, pentru realizarea de zboruri școală, în raid, din orice loc din țară, către acest aerodrom, precum și a oricăror zboruri care necesită deplasare către și dinspre București.

Acces
Fiind situat în apropiere de București, accesul este facil iar din oraș în aproximativ 15 minute puteți merge pe șoseaua București- Alexandria până în dreptul localității Buda, imediat după Bragadiru. Drumul de acces asfaltat, către dreapta, este semnalizat corespunzător. De aici, în 3 minute sunteți aproape de avioanele care decolează și aterizează și veți putea să încercați un zbor frumos, de neuitat!

Pista
Pistele de o calitate excelentă, sunt ideale pentru zboruri școală și pentru aviația sportivă. De asemenea lipsa obstacolelor pe direcțiile de decolare/aterizare este un element în plus pentru reușita acrobațiilor din spectacolele aeriene desfășurate aici.

Suprafaţa de decolare-aterizare este formată din două piste paralele orientate pe direcţiile 060, respectiv 240, având lungimi de 1000m. Această aplasare oferă posibilitatea defăşurarii simultane atât a zborurilor cu aeronave ultraușoare, motodeltaplane sau avioane ușoare cât și a zborurilor cu planoare în remorcaj de mosor. Frecvența radio utilizată în zona de aerodrom este 128.305 Mhz.

Fiind un aerodrom autorizat, activitatea de zbor se poate desfășura numai in timpul orelor de program, acesta fiind publicat saptămânal pe site.

Printr-o simplă solicitare utilizând datele noastre de contact vă putem pune la dispoziție instrucțiunile detaliate de aerodrom, în special dacă doriți să efectuați un zbor dintr-o altă zonă a țării către această destinație.

Facilități
Aeroclubul României poate oferi pe Aerodromul Clinceni facilități de hangarare și cazare, precum si asistenta tehnica in functie de tipul aeronavei.

bottom of page